RECEPTY

A aké by boli Vianoce, keby sme si trochu nedopriali a s chuťou nezahryzli do obľúbenej pochúťky, koláča. Koláče..... Na náš slávnostný redakčný stôl prinášame recept prastarých materí a zákusky zo súčasnosti.

Škoricové štangličky

Cukru (12 lótov) 21 dekou a 7 dekou mandlí potlč spolu v mažiari. Vysyp to na slížovú dosku a pomiešaj s dvoma bielkami, kávovú lyžičku tlčenej škorice a 7 dekou múky. Všetko toto pomiešaj a dobre vyrob, potom vygúľaj, na štangličky pokrájaj, pooblievaj ľadom a vo vlažnej trúbe upeč.

Banán v piškótke

Banán pokrájame na kúsky a vkladáme medzi dve piškóty. Potom polejeme čokoládovou polevou, dáme na tanierik a vložíme na hodinu do chladničky.

Orechové tyčinky

Zomleté orechy, cukor a bielok spracujeme na cesto, ktoré na doske rozvaľkáme na 2 cm hrúbku. Potrieme polevou a krájame na rovné tyčinky. Tyčinky poukladáme na vymastený plech a pečieme v mierne rozohriatej rúre. Po vychladnutí polejeme polevou, ktorú pripravíme tak, že cukor zmiešame s bielkom do spenenia.